Få problem är så stora som hår problem och speciellt för kvinnor. Det finns en djupt rotad skam för att tappa hår och bli tunnhårig. Egentligen tror jag inte att det spelar någon roll i tidernas begynnelse men vi har själva skapat problemet. Som med så mycket annat, bullemi och så vidare. De hårsjukdomar som är hemska för självkänslan är nog fläckvis håravfall eller som det heter på latin, alopecia areata. Här bildas det kala fläckar på huvudet och dessa kan bli fler och större eller till och med flytta sig runt i hårbotten. De flesta av dessa runda kala fläckar är inte större än en femkrona och det kanske just är dess litenhet som gör dem så elaka. Om du lider av cancer så ser inte ned på dig för att håret fallit av – de tycker synd om dig och försöker vara naturliga så du inte blir mer ledsen är vad din omgivning antar att du är. Men har du alopecia areata är du inte sjuk! Då kan andra titta och stirra och undra vad det är för fel på dig och bli riktigt elaka.