Normalt när vi blir sjuka så är all vårdkostnad gratis. Dock gäller inte detta de fall då folk drabbas av håravfall – inte ens om det beror på akuta orsaker som en autoimmun sjukdom. För de personer som exempelvis drabbas av någon form av alopecia areata kommer livet kraftigt att ändra sig och många personer drabbas av personlighetsförändringar. I vissa fall kan en årersättning eller peruk vara lösningen. Det tar någon timme att sätta på hårersättningen. Området skall rakas kort och tvättas så det inte finns risk för infektioner eller liknande. Sedan sätts limmet på och efter en stund rullar du på hårersättningen. Du kan se bilderna här nedan – ganska enkelt. Detta måste du också göra varje månad oavsett hur mycket håravfall du har – ta av den och tvätta håret under plus raka det som växt. Därefter är det nästan klart. Sedan kan du limma på den igen. Går du till en klinik kostar det mellan 800 – 1 500 kronor beroende på var du bor i landet, självklart dyrast i de stora städerna. Vi alla tycker nog att staten skall gå in i dessa lägen och subventionera hårdelar eller hårlaser för att dessa drabbade människor skall få ett bättre liv.

 

Staten borde ersätta håravfall till alla personer i Sverige

februari 12th, 2013 | Okategoriserade |

Normalt när vi blir sjuka så är all vårdkostnad gratis. Dock gäller inte detta de fall då folk drabbas av håravfall – inte ens om det beror på akuta orsaker som en autoimmun sjukdom. För de personer som exempelvis drabbas av någon form av alopecia areata kommer livet kraftigt att ändra sig och många personer drabbas av personlighetsförändringar. I vissa fall kan en årersättning eller peruk vara lösningen. Det tar någon timme att sätta på hårersättningen. Området skall rakas kort och tvättas så det inte finns risk för infektioner eller liknande. Sedan sätts limmet på och efter en stund rullar du på hårersättningen. Du kan se bilderna här nedan – ganska enkelt. Detta måste du också göra varje månad oavsett hur mycket håravfall du har – ta av den och tvätta håret under plus raka det som växt. Därefter är det nästan klart. Sedan kan du limma på den igen. Går du till en klinik kostar det mellan 800 – 1 500 kronor beroende på var du bor i landet, självklart dyrast i de stora städerna. Vi alla tycker nog att staten skall gå in i dessa lägen och subventionera hårdelar eller hårlaser för att dessa drabbade människor skall få ett bättre liv.